
8-10 yaprak lazanya
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı dolusu un
2 su bardağı süt
350 gram kıyma
2 adet domates
3-4 adet sivribiber
Çeşitli baharat

İsteğe göre salam, sosis te eklenebiliyor.
Ben lazanyayı kipa dan aldım. Kutu içerisinde yaklaşık 30-40 tane var.Fırın tepsisine tam geliyor.
Yapılışı
Lazanyayı isteğe göre haşlayın. Ben haşlamadan yaptım öylede fırında pişiyor. Tereyağı yada margarini küçük bir tencereye alın. Eridikten sonra unu ekleyin. Pembeleşene dek kavurun. Sonra süt ekleyin. Koyulaşmaya başladığında tavayı ateşten alın. Diğer tarafta kıymayı tavaya aktarın. Kavurmaya başlayın. Küçük doğranmış domates ve sivribiberleri ekleyin. Domatesler yumuşadıktan sonra dilediğiniz baharatları ve tuzu ekleyin. Bir fırın kabını yağlayın. Beşamel sosun bir kısmını kaba dökün. Üzerine 2 yaprak lazanyayı koyun. Üzerine tekrar beşamel sostan dökün. Kıymalı harcı yayın. Rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Tekrar 2 adet lazanya yaprağını yerleştirin. Bu şekilde 4 veya 5 kat lazanya olacak şekilde bu işlemi tekrarlayın. En üste rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Lazanyayı 30-35 dakika

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder